Обща информация за тръбите

Двустенните гофрирани муфени тръби (ГМТ) – Double wall corrugated pipes (DWCP), произведени от полиетилен (HDPE) в завода на „ИНФРАБУЛИМПЕКС” в гр. Русе са плод на една висока технология. Тя включва един напълно автоматизиран и компютърно контролиран технологичен процес – автоматично зареждане с предварително изсушена суровина, два екструдера, вертикална гофрираща машина за тръба с двойна стена, охлаждащ резервоар, изтеглящо устройство, режещо устройство, автоматичен подреждач за складиране и компютърна система за управление на базата на PLC SIEMENS. Тази технология, в съчетание с използването на първокачествена PE суровина с внимателно контролирани и гарантирани от производителя физични свойства, произведена да отговаря на специфичното крайно приложение, позволява да се произведе един изключително качествен продукт, при който са изключени грешки от страна на човека.

Тръбите отговарят на изискванията на EN13476-3 от PE, с номинални вътрешни диаметри DN/ID 200, 250, 300, 400, 500, 600 и 800, тип на тръбите “В”. Тръбите са произведени чрез екструдиране и имат цилиндрична вътрешна тръба с гладка вътрешна стена и външна тръба с профилирана стена. За съединяване на тръбите се използват PE муфи, изработени едновременно при производство на тръбите.
Фасонните части са проектирани от PE и покриват цялата номенклатура от тръби ГМТ. За фасонните части и за връзка на тръбите ГМТ с други видове (РVС, GRP, бетон и др.) тръби се използват индивидуално проектирани муфи от стъклопласт GRP или полиетилен.
Уплътняването на връзките между отделните тръби и фасонните части се извършва с еластомерни (EPDM) уплътнители, които покриват изискванията на EN681-2.
В завода се произвеждат два класа на коравина – SN4 и SN8.
Тръбите се изработват отвън в черен цвят, вътрешно син, жълт или оранжев.